Duda Éva Társulat: Lunatika

2010-10-08 10:16 (159 months ago)

Az előadás október 11-én és 12-én 20 órakor ismét látható a MU Színházban. A vándor hajszálon egyensúlyoz éberség és álom között. Ahol a hold az úr, a tudat ködös, kómaszerű tompaságba vész. Holott az ébredés pillanata változás, eszmélés, újradefiniálás. Azonosítás.

„Hihetetlen erő sugárzik a színpadról: hullámzik a tér, ritmusra múlik az idő. A nézők kapnak tehát némi ízelítőt, kóstolót – 48 percet – testi létük „örökkévalóságából”, a jelenlét fokozhatatlan intimitású, minden közvetítést nélkülöző, önfeledt öröméből, élvezetéből.” (Hegedűs Sándor, Zene, Zene, Tánc)

“… személytelen, buzgón trendkövető, ám szorgosan kidolgozott, ... Konzum-hatásvadászat… Utóbbival aratott kétes diadalt egy harmatos színvonalú házi versengésben.” (Horeczky Krisztina, Népszabadság)

"… Kunert Péter lüktetető zenéje úgy húzza a szereplőket maga után, mintha csak örvénybe csalogatná őket... A szereplők mintha félálomszerű, hipnotikus állapotban, bódultan, szinte vaktában cselekednének, és mégis (vagy éppen ezért) egy-egy pár percnyi találkozáskor rögtön megmutatkoznak az adott kapcsolat legintimebb mélyrétegei..." (Tóth Ágnes Veronika, Élet és Irodalom)


előadók, alkotók:

Baranyai Balázs, Bora Gábor, Grecsó Zoltán, Jónás Zsuzsa, Lázár Eszter,

Simkó Beatrix, Mikó Dávid (INPUT program résztvevője)

fénytervező:

Kovács Gerzson Péter

jelmez:

Duda Éva

koreográfus asszisztens:

Grecsó Zoltán

produkciós munkatárs:

Máriás Petra

fotó:

Dömölky Dániel

zeneszerző:

Kunert Péter

koreográfia:

Duda Éva

Tags: tánc, duda éva, mu színház